Reistopper

Over IcmelerDe sfeervolle badplaats Icmeler ligt aan de Lycische kust op slechts een aantal kilometers afstand van de grotere kustplaats Marmaris. Het grofkorrelige zandstrand is prachtig gelegen aan een baai, omgeven door steile, met pijnbomen begroeide bergen. Vanaf het strand heeft u een schitterend uitzicht op de kleine eilandjes die voor de kust liggen.

Icmeler is een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen. Het strand loopt namelijk geleidelijk af in zee en het uitgaansleven is minder bruisend als in sommige andere Turkse kustplaatsen. Ideaal dus voor een ieder die van zon, zee en strand wil genieten in een relatief rustige en groene omgeving.

Bezienswaardigheden
Icmeler is ook een ideale uitvalsbasis wanneer u uw strandvakantie wil combineren met excursies in het achterland. Wat dacht u bijvoorbeeld van een dagtocht naar het Griekse eiland Rhodos? Of een bezoek aan de warmwaterbronnen en oogverblindende kalksteenterrassen van Pamukkale? Ook een bezoek aan de bijzondere graftombes en ruines van het antieke Kaunos en het schildpaddeneiland Dalyan zijn de moeite waard. Om de antieke havenstad Efeze niet te vergeten; een van de belangrijkste bezienswaardigheden langs de westkust van Turkije. U ziet het: mogelijkheden genoeg.

Natuurlijk is ook Marmaris de moeite waard om te bezoeken. Bezienswaardig zijn onder meer de oude Karavanserail, de ruines van het 16e eeuwse kasteel en de 18e-eeuwse lbrahim Pasa Moskee. Ook de Yalanci Bogas, een scheepswerf waar prachtige Turkse gulets gebouwd worden, is zeer de moeite waard. Deze scheepswerf ligt langs de dijk, tussen het vaste land van Marmaris en Paradise Island.

Het weer in Icmeler

Top reisaanbieders


1
logo1

Icmeler vanaf 349,-

2
logo5

Icmeler vanaf 305,-

3
logo4

Icmeler vanaf 425,-

4
logo3

Icmeler vanaf 349,-